Scrisoarea II catre antreprenori - Cristina Tirulnic

Coordonez un program de Resurse Umane.

O să mă întrebați de ce v-ar interesa pe voi lucrul acesta.

Ei bine, pentru că, atunci când m-am decis să construiesc acest program de la zero, știam ca vor veni profesioniști din resurse umane care își doresc să aprofundeze domeniul, să afle tendințe noi, iar alții să învețe fundamentele meseriei.

Dar...mai aveam un vis ascuns: să ajung la cât mai mulți antreprenori, oameni care și-au deschis o firmă, care vor să aibă succes singuri la început și apoi cu alți oameni, și care nu au procese și proceduri - încă.

Citește mai mult:Scrisoarea II catre antreprenori - Cristina Tirulnic

Scrisoarea I catre antreprenori - Dan Pricop

Bună dimineața, Vecine!
Mă bucur să te văd și astăzi în formă și gata pentru o nouă zi de muncă. Pentru că m-ai rugat să mă uit puțin peste gândurile tale notate în agendă, legate de ce ar trebui să faci în noua ta firmă, o să mergem o vreme împreună, pentru a mai povesti câte ceva.

Uite, de exemplu, mașina ta. Ți-ai pus cumva întrebarea dacă există vreo asemănare între aceasta și echipa cu care lucrezi? Să spunem că la fel cu numărul de roți există patru feluri de angajați:
- cei care generează multe idei;
- cei care sînt concentați mai ales pe obținerea de rezultate;
- cei carora le place ca lucrurile să fie sub control;
- cei care sunt orientați mai mult pe oameni și pe relațiile dintre aceștia.

Ca să poți pleca la drum - și în afacerea ta - ar trebui să ai prezenți, în echipă, oameni din fiecare dintre categorii. Și fiecare anvelopă/membru al echipei ar tebui să aibă presiunea de funcționare optimă.
Să nu uiți și de anvelopele vechi: acestea își pierd proprietățile din cauza uzurii și a îmbătrânirii materialului. La fel și cu oamenii mai vechi, din firma ta: ar trebui să te asiguri că aceștia nu-și pierd flexibilitatea și adaptabilitatea.

După cum spuneam mai devreme, pentru a putea conduce, în condiții de siguranță, mașina ar trebui să te asiguri de o valoare optimă a presiunii în anvelope. Această presiune depinde de tipul anvelopei, de condițiile de drum, de caracteristicile tehnice ale anvelopei.

Citește mai mult:Scrisoarea I catre antreprenori - Dan Pricop

Diary of a trainer, ep. 1: Pierderea virginitatii

-Nu va suparati, mi-am uitat un troller la dumneavoastra in parcare. Sunteti amabil sa vedeti daca mai este acolo? Da, acum 7 ore. Stiu, stiu ca a plouat... L-a gasit portarul? Ce biiine! Cum adica l-a aruncat la tomberon...? 

Curentul dezvoltarii personale si a non-formalului, a puterii interioare si a invatarii - continue, evident - a celorlalti s-a pliat perfect pe stilul nostru de a recoamda celor de langa noi ce si cum sa faca, cum e mai bine si mai sanatos, cum sa cumpere si sa consume, cum sa paseze, sau sa voteze. 

Trainerii apar de multe ori ca artistii vremurilor de demult, boemi si inconjurati de oameni si de contacte, avand intotdeuna un sfat bun si un zambet pentru oricine. Sunt ascultati si priviti, invitati sa participe la evenimente sau intalniri la care oamenii vin sa isi ia o stare de bine, o lectie de daruit mai departe, un model, un exemplu, un.. best practice. Sunt imbracati elegant, aranjati si cu public speaking-ul la ei, calatoresc numai prin locatii faine si au cate o poveste cam de prin fiecare. 

Castiga bine, au relatii minunate cu prietenii si partenerii sau partenerele de viata, sunt educati si, in general, au o viata model. 

Poate tocmai plecand de la perspectiva aceasta, din ce in ce mai multi tineri ma intreba ce sau cum pot face "pentru a deveni si eu trainer?". 

Citește mai mult:Diary of a trainer, ep. 1: Pierderea virginitatii

Despre fain-ul din om

Cred ca avem cu totii, langa noi, pe langa noi, pe langa cei de langa noi, oameni faini alaturi de care merita sa stam, sa invatam, sa crestem si sa ii modelam. 

Ei sunt dornici de a invata lucruri noi, mereu, indiferent de tema, de subiect, de context. Cauta experiente, in mod inteligent si asumat, avand scoala intamplarilor de zi cu zi. Citesc, iau lectii, ii asculta pe ceilalti, se informeaza din surse variate si incearca mereu sa isi extinda ceea ce numim, constiinta. 

Ei servesc. Se servesc. Oriunde, oricand, dar nu oricum. Au nevoie sa fie de folos. Nu numai celor din jur, dar si celor care nu sunt (inca) in jurul lor. Gandesc pe termen lung, cautand ca actiunile, resursele si energiile lor sa contribuie la ceva sustenabil. Stiu ca degeaba ai principii frumoase, daca nu ai mainile batatorite de munca zilei de azi. 

Citește mai mult:Despre fain-ul din om

Pasi mici si salturi mari

“Tot asa cum victoriile personale preced victoriile publice in progresul oamenilor eficienti pe drumul maturitatii, esecurile personale duc la stanjenitoare esecuri publice de-a lungul regresului oamenilor ineficienti pe drumul imaturitatii.” 

Catalin Zaharia mi-a spus odata ca nu exista clienti/ pacienti/ oameni dificili, ci doar unii care nu au antrenamentul de a fi cooperanti, deschisi si eficienti. 

Si cred ca asa este. Marile victorii publice, vin din micile victorii personale. Iar micile victorii personale, vin in primul rand din exercitiul acestora, de zi cu zi, de an de an, de fapta cu fapta. 

Citește mai mult:Pasi mici si salturi mari
Sediul EVOLUTIV
Bucureşti, IAA House - Calea Victoriei 126, etaj 3, sector 1
Telefon
Gheorghe Andrieș: 0723. 522. 025 (centrul regional București)
Cristina Ţirulnic: 0726. 684. 282 (centrul regional București)
Sorina Andron: 0742. 951. 687 (centrul regional Iași)
Mail
office@evolutivconsultants.ro
Our website is protected by DMC Firewall!